
NATIONAL CREDIT UNION ADMINISTRATION

W~,SHINGTON, [D.C. 20456

January B], 1991

Mr. George A. Hammerton
President/CEO
Navy Kwest Federal Credit Union
P.O. Box 1898
Key West, FL 33041r1898

Re: Field of Membership (Your December 21, 1990,
Letter)

Dear Mr. Hammerton:

You have asked for guidance on the "reside or work" require-
ment in Navy Kwest Federal Credit Union’s defined community
field of membership. Your question does not lend itself to a
general interpretation because the questioned phrase, i~h most
cases, calls for a factual determination. We do note that
Interpretive Ruling and Policy Statement 89-1 states that
residents must commingle and interact regularly in order for
community field of membership standards to be met. (See_ 54
Fed. Reg. 31170, July 27, 1989.) There are many permutations
to your question, so if you have a specific question (i.e.
are college students residents) or unusual fact scenario
(i.e. individuals who are only winter residents), please con-
tact us. We would note that persons who vacation in an area
for a shor~ period of time (e.g. two weeks) would not come
within a community credit union’s field of membership. W~
have also stated previously that an individual who merely
owns an investment property within a defined community, does
not live within the community and has minimal ~o~tact with
the community, does not "reside or work" in the community and
therefore would not be part of a community federal credit
union’s field of membership.

Sincerely,
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SSIC 6010
90-1231

HATTIE M. ULAN
Associate General Counsel


